Onze service

Was de apotheek vroeger slechts een verstrekker van geneesmiddelen. Tegenwoordig is die verstrekking slechts één van de vele werkzaamheden. Apotheek 's-Gravenland is een onafhankelijke informatiebron voor patiënten en artsen over geneesmiddelen, zelfzorgproducten en verbandmiddelen. U kunt bij ons terecht met individuele vragen, maar ook voor folders of andere instructiehulpmiddelen. 

Maatwerk
De apotheker en zijn assistentes zijn in staat om zeer speciale, niet bij fabrikanten te verkrijgen geneesmiddelen, zelf te maken. Die zijn dan voor u alleen bereid, omdat niet ieder mens gelijk is en soms individuele zorg nodig heeft.

Bezorgdienst
Voor de klanten die ziek of slecht ter been zijn en niet naar de apotheek kunnen komen, hebben wij een gratis bezorgdienst. U kunt uw huisarts of de apotheek vragen of iets bezorgd kan worden.

Inhalatie-instructie
Wanneer een patiënt voor het eerst een geneesmiddel gaat gebruiken dat geïnhaleerd dient te worden, wordt er een inhalatie-instructie aangeboden. In een aparte ruimte oefent de apotheker of zijn assistente met de patiënt het inhaleren van het medicijn en geeft uitleg over het gebruik en de werking. U kunt ons altijd om een inhalatie-instructie vragen.

Diabetes testmateriaal
Ook diabetestestmateriaal kunt u bij ons verkrijgen. De meest gangbare merken teststrips kunnen wij uit voorraad leveren. Ook kunnen wij u uitleg geven over het gebruik van de meter en dit met u oefenen. Bij de teststrips en injectienaalden krijgt u gratis een afvalcontainer die, wanneer deze vol is bij ons weer omgeruild kan voor een lege.

Reizigersadviezen
Wanneer u van plan bent een verre reis te maken kunt u bij Apotheek \'s-Gravenland persoonlijk advies inwinnen. Hiervoor dient u een vragenformulier in te vullen, waarna de apotheker u uitgebreid schriftelijk zal adviseren welke inentingen, malariatabletten en andere voorzorgsmaatregelen er nodig zijn. Dit advies wordt mondeling toegelicht. Het formulier kunt u vervolgens bij uw huisarts afgeven, de huisarts zal een recept aan de apotheek doorgeven en u kunt een afspraak maken voor het toedienen van de vaccinaties.

Incontinentie artikelen
Wij kunnen de klanten uitgebreid informeren over het gebruik van incontinentie artikelen. Dit gebeurt discreet in een aparte ruimte. Van diverse artikelen zijn proefmonsters aanwezig die gratis worden meegegeven. Indien er een machtiging voor vergoeding bij uw verzekering nodig is, wordt dat door de apotheek geregeld.

Wilt u de apotheker spreken?
Als u een gesprek wilt met de apotheker, kunt u het beste (telefonisch) een afspraak maken. Dan weet u zeker dat u hem direct kunt spreken en dat hij voldoende tijd heeft.

Elke donderdag is er tussen 11 en 12 uur inloopspreekuur, dan kunt u zonder afspraak één van de apothekers spreken. 

Rechtstreekse declaratie naar de verzekering
Indien uw verzekering en polisnummer bij ons bekend zijn, kunnen wij de rekening van de geleverde artikelen rechtstreeks naar uw verzekering sturen. U hoeft er dan zelf niet meer naar om te kijken. Echter, houdt u er rekening mee dat niet alle medicijnen (volledig) worden vergoed.

Om rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij te kunnen declareren, is het wel noodzakelijk dat u ons meteen op de hoogte brengt van wijzigingen in uw verzekeringsnummer en/of verzekering.

Voorlichtingsbijeenkomsten / servicedag
1 x per jaar organiseert Apotheek 's-Gravenland een voorlichtingsbijeenkomst over bepaalde medicatie en een servicedag.
Wij houden u op de hoogte en sturen u graag een uitnodiging.